Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken; jong geleerd is goud waard

31 jan 2007

We hadden om kwart over 1 afgesproken. Toen het kwart over 1 was kwam Sander netjes op tijd aangefiets met zijn moeder. Even afgesproken over de tijd dat we weer zouden stoppen en hoe we het zouden doen met thuiskomen. We spraken af dat we om 4 uur zouden stoppen want om 5 uur moest ik ze trainen met voetbal. Van te voren had ik al even een voortje gevangen zodat we meteen konden gaan doodazen.

Bij de brug aangekomen ging Sander proberen voorntjes te vangen, dit lukte tot zijn grote welgenoegen. Altijd mooi meegenomen als het aas vangen al zoveel genoegen met zich meebrengt. Ondertussen had ik het dode voorntje ingeworpen en was het wachten geblazen.

Na ongeveer 15 minuten zag ik een kolk bij me dobber. Ik attendeerde Sander erop dat er mogelijk een snoek bij zou kunnen zitten. We legde de vaste hengel neer en keken naar de dobber, hij lag doodstil. Ik liep op de brug naar de dobber toe zodat ik er nagenoeg boven stond. Het was helder water en misschien kon ik een snoek zien als deze erop zat.

Hier is het heldere water goed zichtbaar op een foto die ik maandag maakte

Snoeken; jong geleerd is goud waard Snoeken; jong geleerd is goud waard

Een trotse Sander met een mooie dikke eerste snoek!

Ik keek goed in het water en zag niks, terwijl ik aan het kijken was schoot de dobber pijlsnel weg onder de brug, shit! Altijd gevaarlijk als die om de pijlers heen zwemt. Snel gaf ik de hengel aan Sander, hij begon een beetje stuntelig op te draaien. Sja is ook best moeilijk als je dat nog bijna nooit gedaan heb. Na instructies van mij lukte het de snoek rustig uit te drillen en naar de kant te leiden.

Een mooie snoek om mee te beginnen! Een lekker dikke snoek van 71cm kwam het water uit. De eerste snoek van Sander ooit. Gaf hem veel plezier en mij ook, altijd leuk om iemand z'n eerste snoek te laten vangen!

Snoeken; jong geleerd is goud waard

Hierna nog een paar voornen gevangen voor de volgnede stekken te doodazen. Misschien kon hij nog wel een snoekbaars vangen, of nog een snoek? In ieder geval was hij al blij met het voorntje wat hij nog ving.

Om een lang verhaal kort te maken vingen we geen vis meer. Wel hebben we veel plezier gehad en heeft Sander wat werp ervaring op gedaan met de SSR.

Mooie stekken die helaas geen vis opleverde,
Volgende keer nog? beter!

Groeten,
Daan.