Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken met doodaas

05 jun 2007
Snoeken met doodaas

Het plan om was te gaan snoeken in de sloot waar we altijd voorntjes vangen om mee te gaan doodazen. Ik ving al snel voorntjes om mee te kunnen vissen. De hengels lagen in en besloten een wedstrijdje voorntjes vangen te doen, oldskool. Terwijl we hiermee bezig waren gaf de snoekdobber van Christian een paar tikjeshij sloeg aan voor de zekerheid, helaas geen vis.

Nadat het 10-0 voor mij stond in voorntjes besloten we even snel naar de plek te gaan waar Jelle de snoek van 87 cm ving. Christian wierp zijn visje op de plek waar Jelle de 87er had, recht voor de buis. Ik wierp mijn visje meer in het midden. Na een 5 tal minuten zag je een snoek met een flits door het water gaan en vrijwel direct Christians dobber als een speer onderwater. Chris sloeg aan en hangen! Na een wilde dril kwam er een snoek van 75cm boven.

Terwijl ik aan het onthaken was zei Chris, Daan je dobber! Ik keek snel en me lijn stond al helemaal strak en mijn dobber was 15 meter verder van waar ik hem had ingeworpen. Shit! straks weer een slikker, ik haalde op en gelukkig zat er geen roofvis aan, anders hadden we straks weer een slikprobleem.

Na een paar foto's de snoek van Christian teruggezet.

Het was nu 5 uur en Christian moest gaan koken. Ik bleef nog een uurtje doorvissen maar kreeg geen beet meer.