Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken met spinstreamers

21 dec 2014
Snoeken met spinstreamers

Al een tijdje kriebelde het om ook eens te gaan vissen met streamers. Na een paar mensen te hebben gesproken van het roofvisforum, kon ik iemand uitzoeken die wel een aantal streamers wilde maken speciaal voor het vissen met een spinhengel.

Om het probleem van het werpgewicht te tackelen, worden de streamers gemaakt van onder ander bond. Dit zorgt ervoor mits het nat is, dat het prima te werpen is naar de overkant van een gemiddelde poldersloot. Dit in combinatie met slim de stekken uitkiezen maakt het vrijwel gelijk als het vissen met een verzwaarde spinner. Alleen kan je streamers veel trager binnen vissen wat perfect is voor de herfst-/wintersnoek.

Als tip kreeg ik mee om voor de eerste keer ermee te vissen de streamer met een beetje zeep, nat te maken zodat al het natuurlijke vet uit het materiaal is. Vervolgens de streamer goed te laten drogen waarna hij klaar zal zijn voor het polderwerk!

Manier van vissen

Om het vliegvissen te imiteren is het noodzakelijk om korte tikjes te geven bij het binnenhalen met tussenliggende pauzes. Een beetje vergelijkend met het jerkbaitvissen. Wat ik fijn vond werken in de praktijk is om na de landing 2 tellen te wachten - 2 korte tikken - 1 tel pauze - 2/3 tikken - pauze - 1 tik - pauze - 2 tikken etc. te vissen. Op deze manier zie je echt de 2 bondstaartjes bewegen als een staart van een witvis.

Vangsten van dit weekend

Snoeken met spinstreamers Snoeken met spinstreamers Snoeken met spinstreamers Snoeken met spinstreamers