Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken op de loosdrechtseplassen

02 nov 2014
Snoeken op de loosdrechtseplassen

Omdat het slepen met groot kunstaas eerder deze week niet lukte, was het vandaag een kans om het goed te maken. Zaterdag reed ik met mijn wagen volgeladen met visspullen richting Utrecht. Dit omdat we de volgende morgen vroeg wilden gaan opstaan.

Het plan was om slepend op roofvis te vissen en daarbij een aantal baarsjes te vangen voor het doodazen aangezien wij ons daar meer in thuis voelen.

We begonnen met slepend vissen in één van de vele 'stroken' water wat je links op de foto kan zien. Ik met de 6" bbz swimbait en Daan met de thunderstick. Vlak bij het einde van de eerste strook kwamen we bij een mooi lelieveld uit. Omdat het herfst is, is het redelijk te bevissen en probeerde we ons geluk met een tweetal jerkbaits. Door de harde wind konden we de boot niet lekker stil laten liggen en moesten we deze manier van vissen al gauw opgeven. Aangezien we nu vlakbij het kanaal waren dat dwars op de stroken loopt kozen we ervoor om die slepend te bevissen. Na een kleine 30minuten was het mijn hengel die krom stond en de eerste sleepsnoek kon geland worden!

Snoeken op de loosdrechtseplassen

Nadat we het kanaal afgevist hadden keerde we weer terug naar één van de stroken water. Ook deze strook bleek voor ons visloos te zijn. Aam het einde van deze strook was een haventje, wij namen deze kans om kleine baars te vangen voor het doodazen. Dit bleek echter nog moeilijker dan gedacht. Na enkele uren hadden we maar 1 baars weten te vangen met de dropshot. Daan knoopte de baars aan de doodaasmontage en we bezochte meerdere mooie hotspots waar we snoek verwachtte. Echter bleef het stil... Heel stil.

Snoeken op de loosdrechtseplassen

We wisselde meerdere keren tussen slepend vissen, werpend vissen, doodaas vissen, dropshotten, spinnertjes en kleine plugjes. Niets mocht baten. Het was alweer bijna half 6 toen we besloten terug te keren naar de haven om zodoende een mooie-zonnige-maar-met-weinig-vangsten dag af te sluiten.