Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Snoeken op groot water

22 aug 2010
Snoeken op groot water

Daan had het vreselijk goede idee om een bootje te gaan huren en onze lijnen te werpen in wat groter water dan normaal. Remco en Harm besloten met ons mee te gaan.

Na een veelste korte nachtrust zijn we opweg gegaan naar de botenverhuur, wat opzich al een heel verhaal opzich was. Ah fijn eenmaal aangekomen bij de bootverhuur hebben we de spullen in onze jachten gelegd en zijn we door de smalle boeren slootjes heengevaren richting de plassen. Af en toe moesten we gewoon even stoppen om te genieten van het mooie uitzicht en het water af te vissen. Remco was de eerste die een voorn wist te vangen, al snel lag er een doodaas hengel klaar en probeerde we al werpend nog meer vis te verleiden. Harm wist nog een voorn te haken en we besloten het grotere water op te gaan.

Eenmaal aangekomen bij de plas bleken er helemaal geen anderen boten te bevinden, maar wel allemaal prachtige visplekken en een warm briesje. Al snel wist ik een baars te vangen met een klein hornet plugje. Dit triggerde Daan om een veelbelovend spinnertje aan de baarshengel te knopen. In een viertal worpen wist hij meteen 4 baarzen te vangen. De rietkraag waar we hadden aangemeert bleek een plek te zijn waar we plusminus 15 baarzen vingen. Hartstikke leuk baarzen vangen maar we waren toch eigenlijk gekomen om te snoeken, we besloten om naar een open gedeelte te varen en al driftend slepen met doodaas en tegelijk rondom werpen om baars/snoek te vangen.

Harm kwam los en had om de 5 minuten wel een trillende hengeltop waar een baars onder hing. Na een kleine 30minuten hoorde we Harm en Remco: Snoek! schreeuwen. Harm had een baarsje gevangen op een spinner en een snoek dook op de baars, helaas liet de snoek los en hebben wij dit niet kunnen zien. We vaarde naar locatie toe en probeerde de snoek te vangen met doodaas en werpend. Echter kregen we geen enkel teken van leven van de snoek. De baarzen bleven bijten en wij genoten hevig van de omgeving, het weer en de vangsten. We vistte een 4tal mooie visstekken af en hadden ondertussen al 40 baarzen gevangen. Daan en ik vaarde nog even naar het open water om al driftend te werpen met wat groter aas. Ook bij deze poging om snoek te vangen leek te mislukken. Ik vertelde Daan net dat de snoek bijna niet te vangen is in dit water en op dat moment sloeg mijn hengel krom en bleek dit niet om een baars te gaan. Na een 3tal sprintjes moest de snoek er toch aan geloven dat hij verloren had. Daan pakte te snoek het water uit, even snel onthaken een fototje en terug het water in.

Snoeken op groot water

Daarna hebben we nog een paar worpen gedaan maar dit zonder resultaat. We besloten terug te keren naar de smalle slootjes waar we al slepend nog 2 baarsjes vingen waarnaar we terugkeerde naar de botenverhuur.

Al met al een hele gezellige dag, magere snoek vangst maar we zijn wel met een goed gevoel naar huis toe gegaan.

groeten,
Daan, Harm, Remco en Jelle