Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Uurtje snoeken bij de voorweg

15 okt 2005

Ik had om 4 uur bij hem afgesproken, zo gezegd zo gedaan en stond ik rond een uurtje of 4 bij zijn huis. Eric had nog de nodige nieuwe spulletjes gekocht en ook een vis-dvd (over snoek) die we maar meteen gingen bekijken. Een leuke dvd met wel wat handige informatie met betrekking tot shads en dergelijke. Alleen was het al 6 uur toen de dvd afgelopen was en kon Eric niet meer vissen.

Ikzelf had nog wel zin en ging even een uurtje tot het donker alleen op pad. Ik bedacht even een plek waar ik zou gaan vissen, het werd een sloot van 4/5 meter breed, redelijk helder en veel begroeiing in de vorm van waterplanten, lelies en riet. Ongeveer kwart over 6 kwam ik aan het begin, fiets op slot en lopen maar en natuurlijk vissen. Het eerste half uur bleef aanbeet loos, totdat ik bij een rietkraag een heel klein kolkje zag, toch maar werpen. En ja hoor, een wel heel klein snoekje pakte mijn Balzer 3D plug, ik had gekozen voor de versie van 12cm in voornkleur omdat het redelijk helder water was. Het snoekje daarintegen was niet veel groter rond een centimertje of 20-30. Ondanks de moed van het kleine rovertje had het toch een iets te grote ogen want de snoek had alleen de plug en niet een haak beet. Na een paar seconden dee die ze bek open en weg snoek. Het was leuk om te zien en het geeft je altijd weer moed om door te vissen omdat je toch een reactie krijgt van een snoek. Ongeveer om 7 uur kwam ik aan het eind van de sloot, na dit zorgvuldig te hebben afgevist wou ik nog even snel teruggaan naar de plek waar ik dat kleine snoekje eraan had. Ik haalde me plug hard op om weer terug te lopen en terwijl ik zo hard ophaalde knalde er voor mijn voeten een snoekje van 50cm vanonder een plantenbed op. Ik had toch al meerdere malen langs dit plantenbed geworpen maar dat leverde geen aanbeet op, en juist toen ik abnormaal hard ophield knalde de snoek erop, totaal niet verwacht, wel leuk.

Uurtje snoeken bij de voorweg

Toevallig stond ik naast een verkeersbord waar ik me camera op kon zetten en de zelftimer functie zijn werk laten doen. Snoek weer terug en nog even doorvissen. De resterende 10 minuten leverde geen vis meer op, nog wel een aanbeet gehad toen ik me plug stil liet hangen, maar die kon ik niet verzilveren. Toen was het toch aardig donker en dan is het nooit leuk om vissen te onthaken en ging ik maar naar huis. Toch nog een leuk snoekje in een uurtje vissen.

Groetjes,
Daan