Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Verticalen 2006

07 jun 2006

Het was 6 uur toen mijn wekker begon te loeien, een vroeg begin van een mooi dag. Tim en ik zouden vandaag een dagje gaan verticalen op snoekbaars met de boot op het Gooimeer. Het Gooimeer staat bekend om de grootte van het meer en de vele vissen die er gevangen zijn.

Rond kwart over 8 stond Tim al klaar bij het station waar ik zojuist uit de trein stapte. Na een klein stukje rijden over de snelweg kwamen we aan bij het water, als snel bleek dat wij niet het enige bootje waren op het water.

Verticalen 2006

Omdat het water toch redelijk nieuw voor ons is begonnen we met de dieptemeter verschillend dieptes af te vissen opzoek naar vis, vis en nog eens vis. We varieerde niet alleen in de dieptes maar ook in de verschillende modellen, kleuren shads. Na een tijdje varen bleek dat de vis tussen de 10 en de 16 meter verbleef dus daar gingen we onze aandacht op richten.

Tim was de eerste met een kromme hengel, uit de diepte verscheen een klein snoekbaarsje die volgens Tim niet fotowaardig was (40-50cm). Deze vis was gevangen op een bruin-achtig gekleurde shad. We waren in ieder geval van de 0 af! Tim bleef doorvissen met de bruine shad terwijl ik nog door bleef gaan met de andere kleuren. Een klein halfuurtje later had Tim alweer een kromme hengel en wederom op de bruine shad! Gelukkig kon ik hem over te halen toch nog een foto te maken van deze "ondermaatse" snoekbaars

Verticalen 2006

Hierna zijn we toch maar doorgevaren naar een andere stek omdat het akelig stil bleef. Ik moest wel gaan profiteren van de nieuwe stek anders zou ik Tim nooit kunnen bijhouden qua vangsten ;) Zo gezegd, zo gedaan: ik voelde vis en sloeg meteen goed aan

Verticalen 2006


Ineens begin de wind een beetje te waaien en vonden we een stek waar we regelmatig beet kregen met bruine shads!
De eigenwijze Tim wou nog steeds niet dat ik fotos maakte van de "te kleine" snoekbaarsjes vandaar dat we niet zoveel fotos hebben. Hier nog 2 fotos van de door mij gevangen snoekbaarsjes.

Verticalen 2006 Verticalen 2006

Aan het einde van de dag hadden we 18 snoekbaarsjes gevangen tussen de 40 en de 60 cm. Waarvan 2 double hookup's waren! Volgende keer gaan we big mamma's vangen ;)