Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Vissen in de polder op snoek

09 okt 2014
Vissen in de polder op snoek

Deze middag wilde ik de laarzen gaan testen die ik net gekocht had. De polder die ik op Google Maps had gevonden zou mogelijk een goede kandidaat zijn voor snoek.

Eén van de redenen dat ik deze plek uitgekozen heb is dat het wederom ver van de bewoonde wereld is, veel groen en (hopelijk) weinig hengeldruk. Helaas is het niet toegestaan om in de weilanden te vissen dus ik moest het doen met de eerste 20 meter aan beide zijden.

Vissen in de polder op snoek Vissen in de polder op snoek Vissen in de polder op snoek

Bij de eerste paar worpen zag ik wegspringend aasvis dus dat beloofd veel goeds! Met een leuke aanbeet in mijn achterhoofd en een heerlijk zonnetje in mijn gezicht wierp ik secuur de plekken af die ik kon bereiken vanaf de kant. Na een 20tal worpen is het dan zo ver; vlak voor mij voeten zie ik een flinke snoek achter de Spro BBZ swimbait zwemmen en schuift er helemaal overheen. Ik sla aan en hangen! Echter was de snoek zo dicht bij de kant dat ik hem in theorie al kon pakken, maar no-way dat de snoek uitgedrilt zou zijn. Ik besloot om de snoek wat ruimte te geven om moe te worden zodat hij op de kant zichzelf niet zou bezeren. Na enkele minuten en een tiental runs stapte ik het water in en pakte ik de snoek voorzichtig bij de kieuwgreep hopend dat mijn hand niet langs de haken van de BBZ zouden schuren.

Vissen in de polder op snoek Vissen in de polder op snoek

Gelukkig ging dat allemaal goed en kon ik de snoek onthaken, opmeten (net geen 80cm) en terugzetten in zijn element. Inmiddels was er nog maar 30minuten licht over voordat het donker zou worden en ik besloot om nog 1 sloot verderop af te vissen. Deze sloot lijkt veel op de eerdere sloot die je op de foto's ziet, maar de roofvissen toonde geen interesse in het kunstaas. De klok tikte half 8 aan en ik besloot het hierbij te houden voor vandaag.