Lente/Zomer | We mogen weer op roofvissen vissen!

Weer eens witvissen

25 sep 2005

Eric en ik gingen weer naar ons vertrouwde brasem stekkie waar we eigenlijk altijd wel aan onze visjes komen. De wind zorgde er wel voor dat we op een ander plekje als normaal gingen om minder wind te vangen op onze winckle pickers. Na ongeveer 10 minuten vissen melde de eerste vis zich.

Weer eens witvissen

De brasems op dit water geven altijd een leuke sport op ons redelijk licht materiaal zodat het niet aanslaan, binnentakelen is.

Weer eens witvissen

De eerste vis voor Eric was dus een feit. Rond 4 uur melde de eerste vis zich bij mij, een leuk brasempje.

Weer eens witvissen

Daarna vingen we allebij zo af en toe onze vis en genoten we nog van het redelijke herfstweer. We zaten lekker een beetje bij te kletsen en foto's te bekijken van het feest wat ik gisteravond had toen Eric weer beet kreeg. Maarja Eric word al oud :P en had geen zin om op te halen. Ik citeer: 'nou ik heb helemaal geen zin om op te halen, eerst lekker een banaan eten'

Weer eens witvissen

Zo gezegd zo gedaan en daar ging de banaan, past hij er wel in?

Weer eens witvissen

Na de banaan verorbert te hebben pakte hij rustig zijn hengeltje en ging zittend de vis drillen.

Weer eens witvissen

En daar kwam die dan.

Weer eens witvissen

En dan zeggen dat de jeugd van tegenwoordig gek is, nou de ouderen kunnen er ook wat van. Het waren over het algemeen allemaal brasems van rond de 30cm maar soms vingen we ook wel een grotere. Uiteindelijk een stuk of 13 vissen gevangen, een aardig resultaat voor 2 uurtjes vissen.

Weer eens witvissen

Vangze,
Daan